Snart, snart…

Snart börjar jag jobba. 12 augusti. Eller, jag har nog redan jobbat en del i sommar ska jag ärligt erkänna. Jag har känt en sådan lust att jobba inför den nya skolstarten i augusti som jag aldrig har känt förut. Naturligtvis beror det på att jag får ta emot min första 4:a. Det känns speciellt, stort, kul. En grupp med barn som jag får sätta min prägel på. Inreda ett klassrum som jag vill ha det från början. Bara en sån sak. Fast jag har varit mycket ledig också! Härligt!

Visst, jag fattar att det kan gå precis hur som helst; åt fanders, jättebra, halvbra, vara jobbigt, stressigt, stökigt. Men, jag har ett hopp och en framtidstro på att det ska bli jättebra. Därför har jag jobbat i sommar. Eller…jobbat och jobbat? Jag har haft tid att tänka som @Korlingsord uttryckte det. Tid att planera utan att tusen andra måsten gör sig påminda. Bara en sån´ sak. Då blir det nästan inte jobb för mig. Jag gillar att följa ”mitt utvidgade kollegium” på Twitter. Dvs andra lärare ute i landet som jag följer och delar tankar och idéer med. Det är jättekul. Eller att läsa en kursbok i lugn och ro, som den här:

IMG_2546

Och så har jag tvärfastnat i ”Pinterest”! En fantastisk källa att ösa idéer ur till allt som jag gillar i livet. Det finns en flik som heter ”Education”. Wow! Det allra mesta är tips för elever från 6-årsåldern upp till högre skolår, kanske främst för år 1-6. Och det är på engelska. Först tänkte jag: ”Jaha, ser ju kul ut, kan jag kanske göra om så att det står på svenska…” Sen kom jag på andra tankar. Självklart ska jag använda dessa tips på engelska till mina elever. Det som passar för 8-10 åringar i engelsktalande länder borde passa bra till 10-åringar i Sverige tänker jag när det gäller svårighetsgrad på språket på uppgiftskort osv. Vilket tillskott till de vanliga engelska uppgifterna!

Hej svejs!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s