Hösten och bloggen

Nu är det höst igen och det känns som att det är dags att skriva lite på bloggen igen. Har inte haft varken ork eller tid under våren då lärarjobbet nästan tog musten ur mig. Tre 6:or i SO-ämnena samt en 6:a i svenska, nationella prov och betyg och allt annat. Ja, ni fattar. Men, nu har intresset vaknat till liv igen. Sommaren och semestern har varit bra och skön och batterierna känns hyfsat laddade.

Jag tror att jag fått en del inspiration av @hannastankar och hennes blogg www.skolkoppen.wordpress.com där hon skriver inspirerat om skoljobb, planering, struktur, och annat. Kul att läsa vad andra pysslar med och ibland leder det till egen verkstad. Efter att jag tittat på en liten film om hur hon lade upp sin planeringspärm, så fick jag inspiration till att göra en egen pärm. Kul!

Pärm-innehåll

I tisdags började jag jobba och det var en något skakig start på min skola, som det kanske är på ganska många håll i vårt land i höst. Tre lärare saknas (måste rekryteras under denna vecka innan eleverna kommer nästa onsdag), två fritidspedagoger till mellanstadiefritids ska anställas (väldigt bra iofs, för det betyder att vi har fått många fler elever inskrivna på vårt nya mellanstadiefritids än vad vi räknade med), och så får vi två nya rektorer som lök på laxen. Ingen idé att lägga energi på det jag inte kan påverka, bättre att förbereda för en så bra skolstart som möjligt!

I höst tar jag emot en ny 4:a och det ser jag fram emot väldigt mycket! Jag är övertygad om att det kommer bli bra och nu fixas och fejas det i mitt klassrum. Lamineringsmaskinen och färgskrivaren går för högtryck och jag myser! Så, än hur det är och ser ut i skolan både här i Luleå och ute i landet, så kan jag inte låta bli att älska mitt jobb. Jag trivs med mina kollegor, min arbetsplats och förhoppningsvis de nya eleverna, vad mer kan man begära?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s