Dags att kicka igång bloggen igen!

Helt plötsligt hittade jag inspiration till att kicka igång min lärarblogg igen. Den har levt ett tynande liv under ett års tid och det beror väl helt enkelt på att jag inte haft inspiration, eller känt mig nog engagerad för att skriva något här? Tid kan också ha varit en avgörande faktor. Som lärare är det så mycket som äter upp din tid, och jag är övertygad om att det är bäst att välja noga vad jag vill/måste göra med min tid, annars är det lätt att känna inre stress och gå in i väggen, kanske dessutom av orsaker som jag har skapat själv? Så, var vaksam! 🙂

Med det sagt, så kan jag då berätta om att jag under ett års tid, har varit med och översatt ett lärandematerial från norska till svenska! Det handlar om materialet från www.teachingfuntastic.se och det är upphovskvinnan Eirin Kvade Rannekleiv som är skapare av materialet. Detta har jag (och mina två kollegor i det utvidgade kollegiet Ulrica Elisson Grane och Linda Forsell Asp – @ullisskolsida  – @lindas.klassrum på Instagram) jobbat med på min/vår fritid, i vår egen takt, bara för att vi tycker att det är roligt och ett fint material som vi tycker att även lärare och elever i Sverige borde få chansen att ta del av. I dagarna har den svenska webbutiken öppnat och det fylls på med material hela tiden! Gensvaret har varit enormt! Verkligen superroligt!

Dessutom har jag startat ett eget lärarkonto på Instagram; @pumpansklassrum där jag ska lägga upp tips på saker jag och eleverna gör i klassrummet, material från @teachingfuntastic, samt eget material. Jag gillar att fixa med egna saker och har gjort en del i webbprogrammet Canva.com  Den dela-kultur som har växt fram bland lärare i Sverige är fantastisk! Bara genom att skapa ett lärarkonto på Insta så har jag upptäckt massor av andra lärarkonton där jag kan hitta inspiration och material till min och mina elevers egen skolvardag. Det känns superkul!

Så här är materialet jag senast har lagt upp på @pumpansklassrum på Insta, och det finns som pdf här:

Ha det gott så länge så lovar jag att återkomma!

/ Eva

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s