Engelska – förmågan att tala

Dags att jobba lite extra med förmågan att tala i engelska! Ja, det är dags för NP i engelska för åk 6, men förmågan att tala behöver vi öva på oavsett NP, vilket mina elever har gjort genom att återberätta kapitel ur vårt läromedel. De har även gjort muntliga presentationer av ett land i Europa och satt ihop en keynote/powerpoint med text och bilder, så visst har vi jobbat med det. Nu ska vi öva på detta med vardagskonversation och då behövde vi något nytt att jobba med.

Min tanke är att med hjälp av detta enkla material, så kan eleverna öva på att prata engelska och försöka göra sig förstådd med olika strategier, så att det kommer mer naturligt och de kan förhoppningsvis utveckla en större trygghet i språket.

”In to words” är en rolig aktivitet när man plockar ett ordkort och läser vad det står, t.ex ”crowd” och sen ska man förklara för kompisen med andra ord så att de fattar vad man har för ord på sitt kort. Man kan förstås köra med poäng om man vill. Jag har plockat ett gäng glosor från både år 5 och år 6 samt några andra vanliga ord, skrivit ut på färgat papper och laminerat. Sen ska det klippas isär!

IMG_0617  IMG_5618

De andra korten är ”Conversation cards”, vilka jag tänker mer handlar om att de i par ska ställa frågor om ett ämne och kompisen ska försöka berätta så utförligt som möjligt. De får naturligtvis ställa andra frågor också som de själva kommer på.

Stort tack till min forna kollega Erica som gav mig lite välbehövlig inspiration!

Ni får gärna använda detta material, hoppas någon har nytta av det!

In other words_spel

Conversation cards

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s